lokale remix

.. alt andet, der ikke hører under nogle af ovenstående kategorier.

Moderator: www.kimschumacher.dk

Post Reply
User avatar
Vedel
Posts: 541
Joined: 17-05-2006 10:23:55

lokale remix

Post by Vedel »

i dag er det jo næsten mere almindeligt at nogen laver sine egne remix af sine favorit hits, end det er at have sit eget lokale bryggeri og lave sine egne lokale øl.
det er blevet så normalt forekommende, at man næsten ikke får øje på det mere, når man ser sine favorit-hits remixet for 117. gang. et remix, hvor man ville have købt maxien med det samme i 80erne, er nu blot "another remix in the wall" på youtube, som man heller ikke har tid til at ofre 5 minutter på.
men hvad var det helt præcis for et teknisk kvantespring, der satte alle og enhver i stand til at lave remix? i 80erne var det jo kun studier med meget dyrt udstyr, der kunne gøre det, i hvert fald i 1984, da jeg købte bernard edwards´ maxiremix af "chic cheer".

_________________

dk dr fm p3
User avatar
MikkelBreiler
Posts: 1244
Joined: 07-06-2003 00:20:11
Location: Ballerup
Contact:

Re: lokale remix

Post by MikkelBreiler »

vedel wrote:i dag er det jo næsten mere almindeligt at nogen laver sine egne remix af sine favorit hits, end det er at have sit eget lokale bryggeri og lave sine egne lokale øl.
...men hvad var det helt præcis for et teknisk kvantespring, der satte alle og enhver i stand til at lave remix?
Det er nok fordi en computer er nok til gøre den slags med idag. Og det at have en computer har de fleste mennesker. Der findes flere programmer som kan hjælpe med at lave remix til ganske almindelige mennesker.

-Mikkel
HenningGrebo
Posts: 305
Joined: 09-06-2004 14:40:23
Location: Falster
Contact:

Post by HenningGrebo »

Hvilke programmer er nogle af de bedste?
Image
User avatar
Vedel
Posts: 541
Joined: 17-05-2006 10:23:55

Re: lokale remix

Post by Vedel »

MikkelBreiler wrote:computer
Man skulle ramme 1/128-noder helt præcis i de bedste og højest opløste midi-programmer i 1986. ikke at det har en pind med remix at gøre, men det kan måske medvirke til at vise, hvor teknikken stod i 1986; at den ikke var opløst højt nok endnu til remix i forhold til analoge medier.
så sker der et eller andet: 5 år senere kan folk midi-programmere deres computer helt uden at tænke på hvor anslagene på motherkeyboardet lander. anslagene bliver ikke længere projekteret hen til nærmeste 1/128-node, men de falder præcis hvor de er spillet/indtastet, fuldstændigt som var det lyd på bånd. Det er betydeligt senere at remix-bølgen starter udenfor de dyre studier, men præcis hvad var det, der var sket med teknikken, siden dette pludseligt blev muligt for alle og enhver?
i 1986, selv med Fairlights system, var det endnu ikke lyd man lavede på computerne. det var blot beskeder til synthesizerne og racksynthesizerne om hvornår m.m. der skulle spilles på hvilke tangenter, både ved fairlights system og ved midi. En forudsætning for, at man kan remixe på computeren, er vel at man kan multitrack-optage; så vi skal altså en del flere år frem, fra dette trin at regne, før det kvantespring, der i den grad gjorde computer-remix mulige, er indtruffet.

HenningGrebo wrote:Hvilke programmer er nogle af de bedste?
Kunne svaret være en app?

http://www.native-instruments.com/en/pr ... ntent=2401
ImageImageImage
User avatar
Vedel
Posts: 541
Joined: 17-05-2006 10:23:55

Post by Vedel »

HenningGrebo wrote:Hvilke programmer er nogle af de bedste?
Mixcraft 6

http://www.acoustica.com/mixcraft/


_________________
i selskab med Lime og ”Come on everybody” er vi alle sammen på kollisionskurs frem mod radioavisen
Post Reply